Για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Συνεχίζοντας την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας, συναινείτε στην χρήση cookies σύφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Previous Next

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΥ ΣΑΛΙΒΑΝ

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου έγινε η πρεμιέρα του έργου «Το Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν».

Αναφέρω και τις δύο ημερομηνίες γιατί στη μία ήταν πρωταγωνίστρια η Ιωάννα και στην άλλη η Κατερίνα.

Τα κορίτσια ήταν και τα δύο καταπληκτικά! Η κάθε μία με τον δικό της προσωπικό τρόπο απέδωσε με πληρότητα τον δύσκολο αυτό ρόλο. Η παράσταση έμοιαζε διαφορετική με κάθε παιδί, σαν να άλλαζε το κέντρο βάρους της σχέσης με τους άλλους τέσσερις πρωταγωνιστές.

Το έργο είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Άννυ Σάλιβαν και της Έλεν Κέλερ. Μιλάει για τον δυναμισμό και το πείσμα της πρώτης που άλλαξε ριζικά τη ζωή της δεύτερης.

Μιλάει όμως και για κάτι άλλο, που στις μέρες μας είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο: την σχέση αγάπης των γονιών απέναντι στα παιδιά τους που γίνεται παγίδα και μεταφράζεται στο να μην τους λένε ποτέ «όχι». Η συνέπεια του να μην λες «όχι» είναι το να μην γνωρίζουν τα παιδιά τι σημαίνει «όριο». Και η έλλειψη τέτοιων ορίων οδηγεί στην αποδιοργάνωσή τους, στον αποπροσανατολισμό τους από μικρούς καθημερινούς στόχους, σε μια μη σωστή κοινωνική συμπεριφορά και εν τέλει στη μη εξέλιξή τους.

Στο έργο οι γονείς της Έλεν Κέλλερ μέσα από την αγάπη τους και τον πόνο τους για την κατάστασή της, την αφήνουν ελεύθερη στα «θέλω» της. Αντίθετα η Άννυ Σάλιβαν παλεύει – κυριολεκτικά και μεταφορικά – μαζί της, προκειμένου να της μάθει τα «όριά» της. Κι εδώ η Γιασεμή Κηλαηδόνη και τα κορίτσια Κατερίνα και Ιωάννα είναι πραγματικά συγκλονιστικά! Τα πρώτα αποτελέσματα δεν αργούν να έρθουν, όμως όσο δεν αλλάζουν συμπεριφορά και οι γονείς, η μικρή επιστρέφει εύκολα στις αρχικές τις συνήθειες.

Η λύτρωση όμως της Έλεν Κέλλερ – και του έργου – έρχεται μέσα από την επιμονή της Άννυ Σάλιβαν. Και όταν πια, μέσα από αυτή τη διαδρομή, συνειδητοποιεί τον κόσμο γύρω της, η χαρά της είναι αυτή που τοποθετεί τον θεατή στο ποια συμπεριφορά τελικά την ωφέλησε. Και τη συνέχεια αυτής της ιστορίας την ξέρουμε όλοι.

Η παράσταση «το Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» δεν είναι μόνο μια παράσταση που διηγείται μιαν αληθινή - όσο απίστευτη κι ακούγεται - ιστορία, είναι μια παράσταση που πρέπει να τη δουν όλοι οι σημερινοί γονείς και να συνειδητοποιήσουν πως τελικά θα ωφελήσουν το παιδί τους μέσα από τα «όρια».

Ο Μικρός Χώρος Τέχνης θέλουμε να είναι γεμάτος από χαρούμενα παιδιά και ευχαριστημένους μεγάλους. Αυτό το καταφέρνουμε μέσα από την καλή οργάνωση της καθημερινότητας, τη γαλούχηση της ομαδικότητας και την εκπαίδευση όσον αφορά τον σεβασμό κάποιων βασικών κανόνων.

Επικοινωνία

Σάκη Καράγιωργα 76, Γλυφάδα

Τηλ: 210 96 05 199

E-mail: info@mxt.gr

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας.

© 2017 Μικρός Χώρος Τέχνης. All Rights Reserved.

Αναζήτηση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd