Για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Συνεχίζοντας την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας, συναινείτε στην χρήση cookies σύφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Πρωινά Τμήματα

Για παιδιά γεννημένα το 2016
Περισσότερα
Για παιδιά γεννημένα το 2015
Περισσότερα
Για παιδιά γεννημένα το 2014
Περισσότερα

ΠΡΩΙΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ

Κάθε πρωί ο Μικρός Χώρος Τέχνης λειτουργεί ως παιδικός σταθμός και ανοίγει τις πόρτες του για τα μικρότερα παιδιά του, ηλικίας 2,3 & 4 ετών, τους Πιανίστες, τους Κιθαρίστες και τους Ντράμερ αντίστοιχα.

Όλοι μαζί σαν ομάδα, νηπιαγωγοί και μουσικοί, φτιάξαμε ένα άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσοντας την Μουσική σε όλες τις δραστηριότητες. Τα παιδιά από τη φύση τους την αγαπούν ιδιαίτερα, οπότε εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να καλλιεργήσουμε και να τονώσουμε ακόμα περισσότερο το εσωτερικό ενδιαφέρον των παιδιών προς αυτήν.

Η Μουσική εξευγενίζει την ψυχή μας, συντελεί στην πνευματική και ψυχική καλλιέργειά μας, αφυπνίζει τις ευαισθησίες μας και βοηθάει, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ενασχόληση, την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Δεν είναι τυχαίο που στην Αρχαία Ελλάδα η Μουσική ήταν βασικό και απαραίτητο αντικείμενο μάθησης στην διαπαιδαγώγηση των νέων.

Ο λόγος, η κίνηση, η λεπτή κινητικότητα, η παρατηρητικότητα, η συναισθηματική νοημοσύνη, ο τρόπος έκφρασης, οι  κανόνες, η ομαδικότητα και όλες οι δεξιότητες που καλούνται να κατακτήσουν σε αυτή την ηλικία θα περάσουν μέσα από τα τραγούδια, τις κατασκευές, τις ακροάσεις, τους ήχους και εντέλει τη χαρά της Μουσικής έκφρασης.

Έτσι, η καθημερινότητά μας γεμίζει με τραγούδια, νότες και μουσικά παιχνίδια. Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε ήχους, θα φτιάξουμε μουσικά όργανα, θα τραγουδήσουμε, θα γνωρίσουμε επαγγελματίες μουσικούς που θα τους ακούσουμε να παίζουν μουσική και θα έχουμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε να μας μιλάνε για το πώς αγαπάνε οι ίδιοι τη Μουσική και πως παίζουν το μουσικό όργανο που έχουν ειδικευτεί.

Μέσα από όλα τα παραπάνω τα παιδιά θα μπουν στον κόσμο της Μουσικής ενώ παράλληλα θα μάθουν με βιωματικό τρόπο πώς να την εντάσσουν στην καθημερινότητά τους, να την κάνουν κτήμα τους και να ζουν με αυτήν.

Οι δασκάλες

Δήμητρα Λέκκα  για τους Πιανίστες
Αναστασία Μαυρομμάτη για τους Κιθαρίστες
Γεωργία Σταματάκη για τους Nτράμερ


 

Και η Ντομένικα Μίκαϊτς – μουσικός, παιδαγωγός

Υπεύθυνη του Μικρού Χώρου Τέχνης

Επικοινωνία

Σάκη Καράγιωργα 76, Γλυφάδα

Τηλ: 210 96 05 199

E-mail: info@mxt.gr

Φόρμα Ενδιαφέροντος

© 2017 Μικρός Χώρος Τέχνης. All Rights Reserved.

Αναζήτηση

Our website is protected by DMC Firewall!