Για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Συνεχίζοντας την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας, συναινείτε στην χρήση cookies σύφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Εκπαιδευτική Φιλοσοφία

Εκπαιδευτική Φιλοσοφία

Για να γίνει κάποιο παιδί μέλος των «Μικρών Μελωδών» δεν χρειάζεται απαραίτητα να παίζει κάποιο μουσικό όργανο.
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μια ποικιλία μουσικών οργάνων σταδιακά, ξεκινώντας από τα πιο απλά – μεταλλόφωνο, ξυλόφωνο, αρμόνιο, κρουστά – και συνεχίζοντας στα πιο απαιτητικά – φλογέρα, ακορντεόν, πιάνο, κλπ.
Κάθε κομμάτι πάνω στο οποίο δουλεύουν το παίρνουν μπροστά τους σε παρτιτούρες με νότες. Εξοικειώνονται έτσι με τη μουσική σημειογραφία ενώ παράλληλα η εκμάθηση της συγκεκριμένης φράσης που έχουν αναλάβει να παίξουν γίνεται και με βιωματικό τρόπο.
Καθώς στήνεται ενορχηστρωμένο το εκάστοτε κομμάτι, κάθε παιδί παίζει μια απλή μουσική φράση και όταν συνηχήσουν όλα μαζί τα παιδία, έχουν ένα ολοκληρωμένο μουσικό αποτέλεσμα.
Τα παιδιά μέσα από αυτή τη διαδικασία προσεγγίζουν τη μουσική πιο σφαιρικά και ολοκληρωμένα, αφ’ ενός γιατί μαθαίνουν να παίζουν μια μεγάλη ποικιλία μουσικών οργάνων, αφ’ ετέρου μαθαίνουν να ακούνε και να συγχρονίζονται με τα υπόλοιπα μέλη της ορχήστρας.
Για τα παιδιά που γνωρίζουν ήδη κάποιο όργανο, τα οφέλη που έχουν από τη συμμετοχή τους στους «Μικρούς Μελωδούς» είναι πολλαπλά:
  • Μπαίνουν στη διαδικασία να ακούσουν τη μουσική που παίζουν, κάτι που δεν είναι απαραίτητο να κάνουν όταν παίζουν μόνα τους το μουσικό όργανο που μαθαίνουν
  • Μαθαίνουν να παίζουν κι άλλα όργανα, διαφορετικού χαρακτήρα από το δικό τους
  • Μαθαίνουν να συγχρονίζονται και να συνυπάρχουν μουσικά με τα υπόλοιπα μέλη των «Μικρών Μελωδών» ώστε να υπάρχει ένα εύηχο μουσικό αποτέλεσμα.
  • Εκπαιδεύονται στο να λειτουργούν συλλογικά, απαραίτητο προσόν για τη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε ορχήστρα ή μουσικό σχήμα.
Όλα τα παραπάνω λειτουργούν θετικά σε όλα τα επίπεδα της μουσικής εκπαίδευσης παίρνοντας το πλείστον των ερεθισμάτων για μια πιο ολοκληρωμένη μουσική παιδεία.

Ο Μικρός Χώρος Τέχνης θέλουμε να είναι γεμάτος από χαρούμενα παιδιά και ευχαριστημένους μεγάλους. Αυτό το καταφέρνουμε μέσα από την καλή οργάνωση της καθημερινότητας, τη γαλούχηση της ομαδικότητας και την εκπαίδευση όσον αφορά τον σεβασμό κάποιων βασικών κανόνων.

Επικοινωνία

Σάκη Καράγιωργα 76, Γλυφάδα

Τηλ: 210 96 05 199

E-mail: info@mxt.gr

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας.

© 2017 Μικρός Χώρος Τέχνης. All Rights Reserved.

Αναζήτηση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!