Για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Συνεχίζοντας την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας, συναινείτε στην χρήση cookies σύφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Μαθήματα Ζωγραφικής Για Ενήλικες

Μαθήματα Ζωγραφικής για Ενήλικες

Ο κύκλος των εικαστικών μαθημάτων, περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα ασκήσεων, οι οποίες βασίζονται σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα και αναφορές στη φύση, στο περιβάλλον, σε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά κινήματα. Ο μαθητής μέσα από την επαφή με συγκεκριμένα ερεθίσματα τα οποία προτείνει ο εκπαιδευτικός και σε συνεννόηση πάντα με τον μαθητή, σταδιακά θα πειραματιστεί με υλικά όπως: το μολύβι και το κάρβουνο, τα παστέλ, τις ακουαρέλες, τα ακρυλικά και υλικά της αρεσκείας του.
 
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και χρησιμοποιώντας πειραματιζόμενος τα υλικά, ο μαθητής θα μάθει να τα χειρίζεται και να τα συνδυάζει με στόχο να καταφέρει να εκφραστεί γνωρίζοντας ταυτόχρονα ποικίλες εικαστικές μορφές έκφρασης και τεχνικές όπως: σχέδιο και σκίτσο, ζωγραφική, κολλάζ, ψηφιδωτό, χαρακτική, γλυπτική, κατασκευές τριών διαστάσεων ‐ (π.χ. κατασκευή μάσκας και μαριονέτας, papier mache) κ.α.
Με τα μαθήματα των εικαστικών, οι μαθητές εισάγονται σε βασικές τεχνικές και έννοιες (σχέδιο - ζωγραφική με χρώμα – κολλάζ – γλυπτική - κατασκευές με διάφορα υλικά).
Παράλληλα γνωρίζουν σημαντικά κινήματα στην ιστορία της τέχνης, καθώς και καλλιτέχνες και έρχονται σε επαφή με το έργο τους. Σταδιακά γνωρίζουν ποικιλία υλικών και εξερευνώντας όλες τις δυνατότητες που τους παρέχουν, οι μαθητές αποκτούν τον δικό τους χαρακτήρα. Έτσι, μέσα από μία σειρά δημιουργικών ασκήσεων ανάλογες με το επίπεδο του κάθε μαθητή καλλιεργούν αισθητική αντίληψη, επεξεργάζονται τις ιδέες τους και τις αποτυπώνουν δημιουργικά.
 
Τα μαθήματα ξεκινάνε με γνωριμία με το ελεύθερο σχέδιο, δηλαδή με την αναπαράσταση ενός φυσικού αντικειμένου με ελεύθερο τρόπο και σε συνθήκες διάχυτου φωτισμού, με στόχο να αποδώσουν την υφή και τον όγκο των αντικειμένων χρησιμοποιώντας τόνους και φωτοσκίαση. Στη συνέχεια οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το χρώμα και σταδιακά πειραματίζονται και γνωρίζουν τις τεχνικές αποτύπωσής του, με στόχο την ολοκλήρωση των προσωπικών στόχων του καθένα ξεχωριστά.
 
Τα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους και άτομα που δεν είχαν προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο, αλλά και πιο προχωρημένους μαθητές, και προσαρμόζονται κατάπερίπτωση.

Κάθε Τετάρτη 8:00μ.μ-9:30μ.μ

Ο Μικρός Χώρος Τέχνης θέλουμε να είναι γεμάτος από χαρούμενα παιδιά και ευχαριστημένους μεγάλους. Αυτό το καταφέρνουμε μέσα από την καλή οργάνωση της καθημερινότητας, τη γαλούχηση της ομαδικότητας και την εκπαίδευση όσον αφορά τον σεβασμό κάποιων βασικών κανόνων.

Επικοινωνία

Σάκη Καράγιωργα 76, Γλυφάδα

Τηλ: 210 96 05 199

E-mail: info@mxt.gr

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας.

© 2017 Μικρός Χώρος Τέχνης. All Rights Reserved.

Αναζήτηση

Our website is protected by DMC Firewall!