Για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Συνεχίζοντας την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας, συναινείτε στην χρήση cookies σύφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Μικροί Μελωδοί

Μικροί Μελωδοί Ι

Από 6 ετών

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο του μαθήματος «Πρώτες Νότες» τα παιδιά έχουν εξοικειωθεί κατά πολύ με κάποια μουσικά όργανα όπως το ξυλόφωνο και το μεταλλόφωνο, το πιάνο και τα κρουστά. Έχουν ακόμα έρθει σε επαφή με τη μουσική σημειογραφία και είναι έτοιμα να μπουν στον επόμενο κύκο που είναι η παιδική ορχήστρα Μικροί Μελωδοί.

Οι Μικροί Μελωδοί είναι μια ορχήστρα που αποτελείται αποκλειστικά από παιδιά που παίζουν πιάνο, ακορντεόν, φλογέρες, κιθάρα, μεταλλόφωνο, ξυλόφωνο, αρμόνιο, κρουστά, και αποκτούν εμπειρίες καθώς συμμετέχουν σε  συναυλίες, εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις βιβλίων και παραμυθιών. Κυρίως όμως αποκτούν ουσιαστική μουσική παιδεία: έρχονται σε επαφή με διάφορα μουσικά όργανα (χωρίς να απαιτείται προηγούμενη γνώση), βιώνουν την μουσική πιο σφαιρικά και ολοκληρωμένα και μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά, αφού καθένας τους καλείται να ακούγεται και να συγχρονίζεται με τους υπόλοιπους και όλοι μαζί προσπαθούν για το καλύτερο μουσικό αποτέλεσμα.

Καθώς η φιλοσοφία της ομάδας είναι η επαφή με όσα περισσότερα όργανα γίνεται, τα παιδιά όταν κάνουν πρόβες στα κομμάτια τους, παίζουν τουλάχιστον τρία ή τέσσερα διαφορετικά όργανα όπως φλογέρα, μεταλλόφωνο, ξυλόφωνο, πιάνο, ακορντεόν, αρμόνιο, κιθάρα και διάφορα κρουστά χωρίς μάλιστα να είναι προαπαιτούμενη η μουσική εκπαίδευση. Μαθαίνουν με αυτόν τον τρόπο τα ηχοχρώματα του κάθε διαφορετικού μουσικού οργάνου καθώς και τον τρόπο που πρέπει να παιχτεί σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά.

Τα παιδιά που συμμετέχουν δεν χρειάζονται επιπλέον ώρες μελέτης στο σπίτι αφού η σημαντικότερη δουλειά γίνεται όταν βρίσκονται όλοι μαζί. Ο καθένας παίζει από μόνος του κάτι απλό και το σύνολο όλων αυτών των απλών ακουσμάτων φτιάχνει ένα μουσικά πλούσιο αποτέλεσμα.

Μέσα στις πρόβες μαθαίνουν και τραγούδια, δουλεύοντας έτσι και την φωνή τους.

Το ρεπερτόριο των Μικρών Μελωδών αποτελείται από γνωστά και ευχάριστα τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών αλλά και παραδοσιακή μουσική.

Κάθε Δευτέρα 7.00μ.μ – 8.00μ.μ

 

Μικροί Μελωδοί ΙΙ

Από 7 ετών

Και καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και εξελίσσονται στην φιλοσοφία των «Μικρών Μελωδών», ο πήχης ανεβαίνει, οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες, οι γνώσεις πιο ειδικές, το αποτέλεσμα πιο ολοκληρωμένο και το επίπεδο πιο υψηλό. Τα παιδιά είναι σε θέση σιγά – σιγά να έχουν τη δική τους μουσική άποψη για το ποια όργανα θα χρησιμοποιήσουμε σε κάθε κομμάτι, τι μουσικά στολίδια μπορούν να μπουν και ποιες λεπτομέρειες θα πρέπει να προσέξουμε για το καλύτερο μουσικό αποτέλεσμα.

Κάθε Παρασκευή 6.00μ.μ – 7.30μ.μ

 

Ο Μικρός Χώρος Τέχνης θέλουμε να είναι γεμάτος από χαρούμενα παιδιά και ευχαριστημένους μεγάλους. Αυτό το καταφέρνουμε μέσα από την καλή οργάνωση της καθημερινότητας, τη γαλούχηση της ομαδικότητας και την εκπαίδευση όσον αφορά τον σεβασμό κάποιων βασικών κανόνων.

Επικοινωνία

Σάκη Καράγιωργα 76, Γλυφάδα

Τηλ: 210 96 05 199

E-mail: info@mxt.gr

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας.

© 2017 Μικρός Χώρος Τέχνης. All Rights Reserved.

Αναζήτηση

Our website is protected by DMC Firewall!