Για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Συνεχίζοντας την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας, συναινείτε στην χρήση cookies σύφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Πρώτες Νότες-Μουσικοκινητική

Μουσικοκινητική Αγωγή - Πρώτες Νότες

Από 4 ετών

Οι “Πρώτες Νότες” είναι ένα πρόγραμμα μουσικοκινητικής, δηλαδή ένα πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας και εισαγωγής στον μαγικό κόσμο της Μουσικής γεμάτο μουσικά παιχνίδιατραγούδιαακροάσεις μεγάλων έργων και μεγάλων συνθετών, αλλά φυσικά και πολλά μουσικά όργανα που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με βιωματικό τρόπο με τις ιδιότητες του ήχου, όπως ένταση - διάρκεια - ύψος - χροιά, αλλά και με το ρυθμό και μελωδία, αλλά και να γίνουν καλοί και ενεργοί ακροατές αποκτώντας κριτήρια για να ξεχωρίσουν την ποιοτική μουσική.

Μέσα από την Μουσικοκινητική τα παιδιά μαθαίνουν πολλά παιδικά τραγούδια, παίζουν κινητικά μουσικά παιχνίδια και έρχονται σε επαφή με πολλά μουσικά όργανα όπως το πιάνο, το μεταλλόφωνο, το ακορντεόν, το βιολί, την κιθάρα, τη φλογέρα, το ξυλόφωνο και μεγάλη ποικιλία κρουστών οργάνων. Μέσα από αυτή την επαφή, τους δίνεται η δυνατότητα να τα επεξεργαστούν και να τα ανακαλύψουν, αποκτώντας οικειότητα με αυτά που σιγά σιγά θα τους οδηγήσει στην λαχτάρα του να θέλουν να κάνουν ολοκληρωμένες σπουδές πάνω σε κάποιο μουσικό όργανο.

Περισσότερο από όλα τα παιδιά ασχολούνται με το μεταλλόφωνο, ένα όργανο που μπορούν να χειριστούν με άνεση σε αυτή την ηλικία και σταδιακά μαθαίνουν να παίζουν σε αυτό απλές μελωδίες από παιδικά τραγούδια.

Τέλος, και πάλι μέσα από παιχνίδια τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τις νότες, το πεντάγραμμο και απλούς μουσικούς όρους.

Τα παιδιά μέσα από τις παραπάνω διαδικασίες διευρύνουν τους πνευματικούς  τους ορίζοντες, αποκτούν με βιωματικό και αβίαστο τρόπο μουσικές γνώσεις και μαθαίνουν να αγαπούν την μουσική ενώ παράλληλα τους ανοίγονται δρόμοι για να την συνεχίσουν την καλλιτεχνική τους εκπαίδευση.

Κάθε Δευτέρα 6.00μ.μ – 7.00μ.μ            

Ο Μικρός Χώρος Τέχνης θέλουμε να είναι γεμάτος από χαρούμενα παιδιά και ευχαριστημένους μεγάλους. Αυτό το καταφέρνουμε μέσα από την καλή οργάνωση της καθημερινότητας, τη γαλούχηση της ομαδικότητας και την εκπαίδευση όσον αφορά τον σεβασμό κάποιων βασικών κανόνων.

Επικοινωνία

Σάκη Καράγιωργα 76, Γλυφάδα

Τηλ: 210 96 05 199

E-mail: info@mxt.gr

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας.

© 2017 Μικρός Χώρος Τέχνης. All Rights Reserved.

Αναζήτηση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd