Για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Συνεχίζοντας την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας, συναινείτε στην χρήση cookies σύφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Θέατρο για παιδιά


Για μικρά και για μεγάλα παιδιά!!!

Μια αφορμή πάντα χρειάζεται και το ταξίδι ξεκινάει..

Τα ερεθίσματα είναι γύρω μας..

Κι η λέξη γίνεται ιστορία

Η νότα μουσική

Η εικόνα ένας ολόκληρος κόσμος..

Το θεατρικό παιχνίδι δημιουργεί ένα κόσμο γεμάτο φαντασία και δημιουργικότητα, δίνει χώρο σε κάθε παιδί να ανακαλύψει τη δική του ταυτότητα και να βρει τη δική του θέση.

Μέσα από το παιχνίδι προσλαμβάνονται πιο εύκολα οι πληροφορίες. Η γνώση περνάει μέσω της δράσης, γίνεται βίωμα και λειτουργεί ανακουφιστικά. Το παιδί αναπτύσσει το λεξιλόγιό του, την αντίληψη του, τις γνώσεις του. Είναι μια δραστηριότητα ομαδική με αποτέλεσμα να το βοηθά στην κοινωνικοποίηση του. Μέσα από τους άλλους ανακαλύπτει το σεβασμό, τη δύναμη της ομαδικότητας και της συνεργασίας, τη σημασία της γνώμης του άλλου. Το βοηθά να αναπτύξει τη σκέψη του και να δώσει λύσεις σε ζητήματα που το προβληματίζουν. Σε πολλές περιπτώσεις το θεατρικό παιχνίδι λειτουργεί θεραπευτικά στα υπαρξιακά ζητήματα και άγχη του παιδιού και προσφέρει λύσεις μέσω της κατανόησης και έκφρασης των συναισθημάτων του. Το βοηθά να χαλαρώνει από την αγωνία και το φόβο της έκθεσης, το φέρνει σε επαφή με κάθε μορφή τέχνης, το οδηγεί να ανακαλύψει τα εκφραστικά του μέσα και κατά συνέπεια να αναγνωρίσει και να παραδεχτεί το ποιος είναι.

Κι όλα αυτά μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού, τη σωματική έκφραση τη δημιουργικότητα και τη δύναμη της συνεργασίας.

Μια πρόβα μιας μικρής κοινωνίας για έναν κόσμο πιο ενεργό, πιο δίκαιο και με

περισσότερη ελπίδα..

Τμήματα κάθε Παρασκευή

18:00 – 19:00

19:00 – 20:30

Ο Μικρός Χώρος Τέχνης θέλουμε να είναι γεμάτος από χαρούμενα παιδιά και ευχαριστημένους μεγάλους. Αυτό το καταφέρνουμε μέσα από την καλή οργάνωση της καθημερινότητας, τη γαλούχηση της ομαδικότητας και την εκπαίδευση όσον αφορά τον σεβασμό κάποιων βασικών κανόνων.

Επικοινωνία

Σάκη Καράγιωργα 76, Γλυφάδα

Τηλ: 210 96 05 199

E-mail: info@mxt.gr

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας.

© 2017 Μικρός Χώρος Τέχνης. All Rights Reserved.

Αναζήτηση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd