Για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Συνεχίζοντας την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας, συναινείτε στην χρήση cookies σύφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ζωγραφική για παιδιά

Ζωγραφική για παιδιά

Τμήμα Junior: 3-4 ετών
Τμήμα Ι: από 5 ετών
Τμήμα ΙΙ: από 7 ετών

Τα μαθήματα της ζωγραφικής, όπως και κάθε άλλη δημιουργική απασχόληση, δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να δώσουν μορφή στον εσωτερικό τους κόσμο και να καλλιεργήσουν τις αισθήσεις τους.

Μέσα από το μάθημα της ζωγραφικής και με την καθοδήγηση της δασκάλας, τα παιδιά γνωρίζουν τα μορφικά - πλαστικά στοιχεία (σημείο, γραμμή, σχήμα, χρώματα, τόνος, υφή) και παράλληλα αποκτούν εμπειρική γνώση σε σχέση με τη φύση, το περιβάλλον και τα φυσικά φαινόμενα, την ιστορία, τους καλλιτέχνες και τα έργα τους.

Σταδιακά τα παιδιά εισάγονται στις βασικές έννοιες της ζωγραφικής και γνωρίζουν ποικίλες τεχνικές των εικαστικών τεχνών (σχέδιο, ζωγραφική, κολλάζ, κατασκευές, γλυπτική, χαρακτική, ψηφιδωτό φωτογραφία κ.α).

Παράλληλα έρχονται σε επαφή με διάφορα υλικά (τέμπερες, μαρκαδόρους, παστέλ, μολύβι, ξυλομπογιές, νερομπογιές, πηλός, γυψόγαζα κ.α), μαθαίνουν πως χρησιμοποιούνται και εξερευνούν τις δυνατότητες που τους παρέχουν.

Τα παιδιά καθώς έρχονται σε επαφή με όλα τα παραπάνω υλικά και τεχνικές μαθαίνουν έννοιες όπως:

 • συμμετρία
 • θερμά - ψυχρά χρώματα
 • βασικά χρώματα
 • αντίθεση
 • τόνοι και αποχρώσεις
 • πορτρέτο
 • φιγούρα
 • κίνηση
 • μοτίβο
 • διακοσμητικό σχέδιο
 • τρισδιάστατο
 • ανακύκλωση - επαναχρησιμοποίηση υλικών

Μέσα από το μάθημα της ζωγραφικής τα παιδιά γνωρίζουν διάφορους καλλιτέχνες και το έργο τους και προσλαμβάνουν ερεθίσματα από τη φύση και το περιβάλλον. Έτσι καλλιεργούν την αισθητική τους αντίληψη, επεξεργάζονται τις ιδέες τους και τις αποτυπώνουν δημιουργικά, αναπτύσσουν πνευματικές και χειρωνακτικές δεξιότητες, αποκτούν πνεύμα συνεργασίας και συμμετοχής και καλλιεργούν την κοινωνικότητά τους.

Μέσα από μια απολαυστική και συγχρόνως ψυχαγωγική δραστηριότητα, τα παιδιά εκφράζονται και δίνουν μορφή σε σκέψεις και συναισθήματα με αποτελέσματα τα οποία μοιάζουν συχνά να είναι μαγικά!

Κάθε άσκηση ολοκληρώνεται σε μία ή περισσότερες συναντήσεις, ανάλογα με τη φύση και τη δυσκολία του μαθήματος.

Τμήμα Junior: 3-4 ετών - Πέμπτη 5.30μμ – 6.30μμ

Τμήμα Ι: από 5 ετών - Τετάρτη 5.30μμ – 6.30μμ

Τμήμα II: από 7 ετών - Τετάρτη 6.30μμ - 8.00μμ

Ο Μικρός Χώρος Τέχνης θέλουμε να είναι γεμάτος από χαρούμενα παιδιά και ευχαριστημένους μεγάλους. Αυτό το καταφέρνουμε μέσα από την καλή οργάνωση της καθημερινότητας, τη γαλούχηση της ομαδικότητας και την εκπαίδευση όσον αφορά τον σεβασμό κάποιων βασικών κανόνων.

Επικοινωνία

Σάκη Καράγιωργα 76, Γλυφάδα

Τηλ: 210 96 05 199

E-mail: info@mxt.gr

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας.

© 2017 Μικρός Χώρος Τέχνης. All Rights Reserved.

Αναζήτηση

Our website is protected by DMC Firewall!