Για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Συνεχίζοντας την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας, συναινείτε στην χρήση cookies σύφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ο Μικρός Χώρος Τέχνης ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα τον Σεπτέμβριο του 2006.

 Δημιουργός του η Ντομένικα Μίκαϊτς, που εκείνη τη χρονική στιγμή έκανε μια μεγάλη επαγγελματική στροφή και αποφάσισε να δημιουργήσει έναν Χώρο που τον πρώτο λόγο θα είχε η Μουσική και οι Τέχνες. 

Το μόνο που προϋπήρχε ήταν η παιδική ορχήστρα “Μικροί Μελωδοί”, μια ορχήστρα που τα μέλη της κατάφεραν να παίξουν σε μεγάλες σκηνές της Αθήνας (θέατρο Επί Κολωνώ, καλλιτεχνική σκηνή Mabrida, θέατρο Ιωνία, κ.α.), σε συναυλίες εκτός Αθηνών (λόφος Στράνη -  Ζάκυνθος, Πνευματικό Κέντρο Δήμο Θηβαίων, πανηγύρι Πρ. Ηλία - Σίφνος, κ.α.) αλλά και στο Villa Castelli της Νότιας Ιταλίας.

 Οι “Μικροί Μελωδοί” λοιπόν ήταν η ομάδα που πρωτοστεγάστηκε στον Μικρό Χώρο Τέχνης και από αυτούς πήρε και το πρώτο μέρος του ονόματός του: Μικρός Χώρος Τέχνης

  

Αρχικά, και για τα επόμενα επτά χρόνια, στεγαζόταν στην Άνω Γλυφάδα, στη διεύθυνση Ιθώμης 63.

Οι πρώτες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εκτός από τους Μικρούς Μελωδούς, ήταν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία “Μουσικές Εμπειρίες μέσα από Απορίες” και το Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα.

 Σύντομα πλησίασαν τον Χώρο άνθρωποι εμπνευσμένοι, καλλιτέχνες, με ιδέες και όρεξη να μπλεχτούν με τα παιδιά, να τους διδάξουν την Τέχνης τους και τους περάσουν την αγάπη τους για αυτήν.

Κι έτσι η ομάδα άρχισε να μεγαλώνει.

Και κάπως έτσι η αρχική ιδέα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά...

Λίγα χρόνια αργότερα ο Μικρός Χώρος Τέχνης είχε μεγαλώσει τόσο, που δεν χωρούσε πια όλα τα παιδιά του και όλες τις ομάδες του. Δεν χωρούσε καν στη γειτονιά. Είχε έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα…

 Και τον Σεπτέμβριο του 2013 άλλαξε έδρα, κατέβηκε στην Γλυφάδα και εγκαταστάθηκε στη σημερινή του διεύθυνση κρατώντας από τα παλιά την αύρα του και την ποιότητά του.

 Νέος αέρας, νέα παιδιά, νέα τμήματα, νέες ιδέες, αλλά το μεράκι πάντα ίδιο: η αγάπη για τα παιδιά και για τη Μουσική και τις Τέχνες.

Ο Μικρός Χώρος Τέχνης θέλουμε να είναι γεμάτος από χαρούμενα παιδιά και ευχαριστημένους μεγάλους. Αυτό το καταφέρνουμε μέσα από την καλή οργάνωση της καθημερινότητας, τη γαλούχηση της ομαδικότητας και την εκπαίδευση όσον αφορά τον σεβασμό κάποιων βασικών κανόνων.

Επικοινωνία

Σάκη Καράγιωργα 76, Γλυφάδα

Τηλ: 210 96 05 199

E-mail: info@mxt.gr

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας.

© 2017 Μικρός Χώρος Τέχνης. All Rights Reserved.

Αναζήτηση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!